The new American Dream: 100K(+ 20) | Starter Home


Quai Branly Museum by cyu14
September 2, 2008, 10:53 pm
Filed under: Material/Building Systems, precedents, Technology | Tags: , ,

The Quai Branly Museum, designed by 2008 Pritzker Prize winner Jean Nouvel, is located near the Eifel Tower in Paris, France. One of the key features of the art museum is a 200m x 12m living wall. The expansive green wall utilizes the Vertical Garden system designed by Patrick Blanc. The wall is composed of a 1cm thick PVC sheet riveted to a metal frame, a polyamide felt layer is stapled onto the PVC as the wall’s sole growing surface. The system does not require the use of soil, but relies on an automated system installed to regulate irrigation of the wall. The wall can support the average plant density of 30 plants/square meter.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a comment



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: